Vissza az Amanóba Főoldalra

5 like 0 dislike
30 megtekintés
által a(z) digitális gyermekvédelem kategóriában
által szerkesztett

1 válasz

1 like 0 dislike
által
által kiválasztott
 
Legjobb válasz
Több tényezős a dolog és éppen ezért több úton lehet  megközelíteni a kérdést.

Ha jól értem akkor alkalmazáson belüli bankkártyás vásárlásokra vonatkozik a kérdés.

Ez akkor lehetséges, ha korábban már megadtuk az adott készüléken a bankkártya adatainkat, melyeket a készülék, vagy valamely applikáció elmentett.

Elsőként azt nézzük meg,  hogy a telefonon lévő google play áruház beállításai között ( play áruház, bal felső sarok három vonalra katt, középen bankkrtya alakú ikon, és fizetési módok.) Itt lehet megtekinteni, hogy készülékünkhöz jelenleg milyen bankkártya, vagy fizetési mód csatlakozik. Ezek itt kezelhetőek, törölhetőek.

Ugyan itt, a (fogaskerék ábra)beállításokra kattintva, lejjebb görgetve a kijelzőt megtalálható a Felhasználói vezérlők- Szülői felügyelet be-ki kapcsolása. érdemes bekapcsolni. Ez alatt közvetlenül, pedig a hitelesítés (vásárlás engedélyezése) módjának beállításaira van lehetőség.

Egy egy alkalmazásnak adott engedélyek is megtekinthetőek a telefonon. Telefon beállítások-alkalmazások-ezen belül egyes alkalmazásokhoz társított engedélyek (pl névjegyzék, kamera, fotóalbum,stb.) De itt megtalálható a jogosultságok menüpont is, ahol össze vannak gyűjtve ezen adatok. Érdemes ezek átböngészni, hiszen sokszor indokolatlanul adjuk ki adatainkat, névjegyeinket, fényképeinket egy egy telepített alkalmazásnak.

A telefon beállításai között található a digitális egyenleg, vagy egyensúly, vagy képernyőidő beállítása. Ez egyfajta szülői felügyeleti eszköz , mely segítségével növelhető a biztonság.

Van olya alkalmazás, mely a mobilvásárlást is engedélyezi, ( pl egy sms küldéssel lehet fizetni) ez olyan, mint amikor parkolunk a telefonról, és automatikusan hozzáteszi az adott összeget a havi telefonszámlához. Erre azt a megoldást javasoljuk, hogy ne előfizetéses telefon, hanem feltöltő kártyás telefon  adjunk germekünknek, így minimalizálható az levásárolható összeg.

Egyes Bankoknál be lehet állítani, hogy ne engedélyezze az alkalmazáson belüli vásárlásokat, illetve többszörös hitelesítést is lehet igényelni, pl egy sms- megerősítő kóddal, minden vásárlás esetén. Így elkerülhető a nem kívánt vásárlás.

Remélem sikerült érthetően válaszolnom a kérdésre :)
Kérdezd a Manót! Minden amire a távoktatás során szükséged van.
...