Vissza az Amanóba Főoldalra

1 like 0 dislike
49 megtekintés
Segítő (5e pont) által a(z) redmenta kategóriában

Segítséget szeretnék kérni pontozás beállításához. A 4 lehetséges válaszból 3 jót állítottam be. Azt szeretném, hogy csak a jó válaszokat pontozza, a rosszat ne, arra ne is vonjon le pontot. Pl. ha minden jó megoldás 2 pontot ér, akkor azt írja ki, hogy 6/6. Ha mondjuk csak két jó megoldást talált meg a tanuló, és egy rosszat is bejelölt, akkor legyen 4/6. Hogyan állítsam be a pontozást?

1 válasz

0 like 0 dislike
Segítő (5,8e pont) által

A feleletválasztós kérdéseknél a pontozást beállíthatod úgy, hogy megadod a maximálisan elérhető pontok számát, és kérheted, hogy a pontozás ne menjen 0 alá. Azt azonban nem lehet megváltoztatni, hogy ne vonjon le a rossz válaszokért pontot. Éppen azért van ez így, hogy a diák ne tudjon tippelgetéssel pontot szerezni. Ez ugyan szigorú eljárás, de reálisabb képet ad a tanuló tudásáról.

A feladatlap kitöltése után azonban, mint a feladatlap létrehozója és javítója, bármikor felülbírálhatod a rendszer által kiszámolt pontokat. Ehhez nyisd meg a feladatlapot és a Kitöltések oszlopban keresd ki azt, amelyiken meg szeretnéd változtatni a pontok számát. A Korrekció melletti rubrikában megadhatod, mennyi pontot szeretnél hozzáadni a rendszer által kiszámolt pontokhoz. Így módosítod a feladatlapban elért összpontszámot. (Az adott feladatnál nem tudod külön megadni a plusz pontokat.)

Kérdezd a Manót! Minden amire a távoktatás során szükséged van.
...