Vissza az Amanóba Főoldalra

2 like 0 dislike
42 megtekintés
Segítő (5,8e pont) által a(z) redmenta kategóriában

1 válasz

1 like 0 dislike
Segítő (5,8e pont) által
által kiválasztott
 
Legjobb válasz

Trükköző diákok mindig lesznek, így kizárni a csalás lehetőségét sosem lehet. De összeírtunk pár óvintézkedést, amivel lehet tenni azért, hogy ne legyen olyan könnyű a puskázás, súgás, másolás:

  1. Dolgozatírásnál az egyik leggyakoribb trükk, hogy a diákok összedolgoznak. Ha a feladatlapban véletlenszerű kitöltési sorrendet állítasz be, a diákok nehezebben tudnak segíteni egymásnak, hiszen mindenki más feladattal lesz elfoglalva. Az oda-vissza lapozgatás és a megoldások diktálása elég sok időt elvesz, valószínűleg nem, vagy kevésbé érnek rá együttműködni.

  2. Szintén segít, ha a tesztkérdésekre a válaszok véletlenszerű sorrendben jelennek meg, így nem az nem lesz segítség, hogy “a hármasra a B a jó válasz”

  3. Ha egy diák súgást kér, akkor mindig a jobb tanulóhoz fordul. A Redmentával könnyedén tudsz a, b, c csoportokat létrehozni, hogy eltérőek legyenek a kérdések, vagy máshogy legyenek feltéve a kérdések. Ha a csoportokat tudásszint szerint rakod össze, 5-ösöket egy csoportba például, akkor jobban magukra lesznek utalva.
  4. Ha katalógusból másoltad a feladatlapot, módosítsd a kérdéseket, de a címét mindenképen írd át! A katalógust a diákok is elérik. Ha cím alapján megtalálják, a lemásolt feladatlap megoldókulcsát is meg tudják nézni. (Ha van rá idejük.
  5. Esszéírás esetén a kifejtős feladattípus figyeli a másolásokat, így ha a diák egy nagyobb szövegrészt másol be külső forrásból, figyelmeztetjük, hogy a másolás eseményéről a tanár is értesítést fog kapni. Ebben az esetben a diák eldöntheti, hogy a másolást visszavonja, vagy megjelölje a másolás forrását. Természetesen előfordulhat, hogy a diák teszt írás közben átvált a szövegszerkesztőjére és abban írja meg az esszéjét, ebben az esetben beírhatja, hogy saját forrásból másolt.
Kérdezd a Manót! Minden amire a távoktatás során szükséged van.
...